Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після Монако ретроперегони у Карпатах?

Старі «Запорожці» гідно представили Україну на зимовому гірському «Ралі Монте-Карло»

Львівський сімейний екіпаж Кравсів, у складі Світлани (пілотеси) і Євгена (штурмана), повернувся з гірських автоперегонів «Ралі Монте-Карло» у Монако. На автомобілі ЗАЗ-965 1967 р. в. Кравси гідно представили Україну, отримали кубки й титул глядацьких симпатій – за колоритні костюми.

Фото з архіву Євгенія Кравса
Фото з архіву Євгенія Кравса

Україна вперше взяла участь у цих престижних змаганнях. Львів’яни здо­лали засніжені серпантини Про­вансу й Монако – кільце Валанс-Валанс протяжністю 470 км і три альпійських перевали. Єв­ген Кравс каже, найважче на ре­тро-автівці довелося на висо­ті 1230 метрів над рівнем моря. “Мороз, хурделиця, сильний зу­стрічний вітер, – розповів пан Євген. – Не без дрібних поло­мок і аварій. На другий день го­нок на старт не вийшли 74 із 300 автомобілів, але ми стартува­ли. За 12 днів подорожі подо­лали майже 5 тисяч кілометрів. Трішки втомлені, але задоволе­ні й щасливі”.

Вас може зацікавити: «Скажений Макс» по-львівськи

Євгеній Кравс розповів “ВЗ”, що на цих змаганнях не було традиційних переможців, яким вручають медалі. “Ми отрима­ли кубок для команди з України, – пояснює. – Для нашої катего­рії головне завдання – доїхати до фінішу. І ми це зробили! Нам ставили спеціальні трекери, аби по супутнику відстежити, чи ми фінішували. У перший день доїхали, а на другий бракува­ло 140 кілометрів, але нам усе-таки зарахували. Серед пригод на ралі: в перший день заблука­ли й проїхали 170 зайвих кіло­метрів”.

Читайте також: Автівки-«пенсіонери» виглядають краще, ніж «замолоду»

На ралі «Ралі Монте-Карло» родинний екіпаж Кравсів на­був цінного досвіду, адже, мож­ливо, схожі змагання будуть у майбутньому організовані в українських Карпатах. “Наші зі Світланою плани – не поїхати на відпочинок на Гоа чи в Туреч­чину, а ще раз відвідати взимку 2023 року ралі у Монако. А потім такі самі змагання організува­ти в Україні, – ділиться планами Євген Кравс. – Сподіваємося, з часом наші дороги будуть у на­лежному стані, а готелі та сер­віс і зараз на рівні. Багаторічний організаційний досвід Королів­ського автоклубу Монако нам пригодиться. А закордонні ре­тро-автомобілісти оцінять нашу гостинність і сервіс”.

Читайте також: “Є водії, які заїжджають на зупинку, газон, або паркуються... на пішохідному переході...”

Схожі новини