Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Є водії, які заїжджають на зупинку, газон, або паркуються... на пішохідному переході...”

300 дзвінків на місяць надходить на “гарячу лінію” міста щодо порушення правил паркування

Знайома розповідала, що її чоловік завжди ставить машину біля будинку, що на вул. В.Великого. І ось одного дня, на лобовому склі, він знайшов так званий «лист щастя» від паркувальників. За те, що заїхав у двір та порушив правила благоустрою, має заплатити штраф — 340 грн. Протокол про адміністративне правопорушення склав інспектор міського управління Безпеки міста. Що цікаво: якщо сплатить штраф у період до десяти днів — сума зменшиться вдвічі, тобто сума штрафу складатиме 170 грн. За яким принципом штрафують порушників, адже мешканці будинків нерідко залишають свої автівки біля будинків?

Заступник начальника управління Безпеки міста, начальник відділу інспекторів з паркування Юрій Дякович розповів журналісту «ВЗ», якщо машина стоїть біля будинку і не порушує правил зупинки та стоянки, не перешкоджає дорожньому руху, таких водіїв ніхто не штрафує.

«Є „гаряча лінія“ міста, де кожен мешканець може залишити звернення, — каже пан Дякович. — Наприклад, якщо машина біля його будинку, чи офісу, стоїть на газоні, інспектори з паркування виїжджають на місце, опрацьовують заяву. Таких звернень на місяць близько трьохсот (на день — 10−12). Якщо людина не згідна з протоколом про адміністративне правопорушення, то може звертатися до суду. Маємо оскаржених постанов — одна сота відсотка».

«Люди паркуються біля будинків, бо у місті бракує стоянок. Наприклад, така ситуація у районі вул. В. Великого «, — кажу.

«На Стрийській є цілодобова стоянка, коштує 60 грн за добу, — пояснює Юрій Дякович. — Але є категорія водіїв, які хочуть заїхати прямо під під’їзд, або паркуються на газоні. Таких кричущих випадків маємо у місті щодня! Трапляється, що водії на зупинку заїжджають, паркуються на пішохідному переході, на перехрестях зупиняються. Маємо право забрати таку машину евакуатором. Отже, якщо автомобіль суттєво перешкоджає дорожньому руху, штраф — 680 грн, порушення правил зупинки і стоянки — 340 грн».

Через водіїв-порушників, бюджет міста наповнюється «копієчкою»…

Читайте також: «Це провал: ні е-квитка, ні паркінгів, зате затори та їзда маршруток, як у глухому селі»

Схожі новини