Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Джаз, і не тільки, просто неба

Організатори  Alfa Jazz Fest запрошують на свято вуличної музики.

Із 23 червня Львів перетвориться на джазову столицю — у місті стартує Alfa Jazz Fest. У рамках заходу відбудеться Street music by Alfa Jazz — яскрава традиція вуличних виступів під час Alfa Jazz Fest. У 2017 році подія відбудеться вже втретє. Протягом двох днів працюватимуть 4 майданчики, на яких музиканти з усієї країни даватимуть перформанси у найрізноманітніших музичних жанрах. Це будуть як молоді музики, так і досвідчені відомі корифеї сцени, які гратимуть у легкій та невимушеній атмосфері вуличного свята!

«Але Street Music by Alfa Jazz не тільки низка чудових міні-концертів, а ще й конкурс на визначення найбільш харизматичного виконавця. Запрошуємо глядачів віддати свій голос через sms за музикантів, чий виступ вразить найсильніше. Колектив, який набере найбільшу кількість голосів, отримає корисний і приємний приз від Alfa Jazz Fest — сертифікат на купівлю інструментів та музичного обладнання на суму 25 000 гривень. Обранця публіки буде оголошено під час вечірньої роботи фан-зони», — пояснила коодинатор Street Music by Alfa Jazz Катерина Козлова.

За словами координатора, щороку кількість музикантів, які беруть участь у вуличних виступах під час Alfa Jazz, зростає. Минулого року було зареєстровано 41 гурт, цього року очікується близько 45 гуртів. Прийом заявок відбувається через сайт Alfa Jazz Fest і закінчується 16 червня.

Особливістю Street Мusic by Alfa Jazz є те, що на цих майданчиках можуть брати участь не тільки джазові виконавці. Цього року набір дуже картатий: окрім джазменів, маємо рок-, поп-, етно- та реп-виконавців, також багато дуже красивої лірики. На сценах можна буде побачити як акустичні і дуже рідкісні інструменти, так і електронні. Тішить різкий підйом суто вуличного музичного жанру — брасс. Цього разу зареєструвалися аж п’ять брасс-бендів, серед яких переможці першого Street Мusic львів’яни Winchester boys та володарі торішнього призу глядацьких симпатій Hart Beat Brass Band з Харкова.

Вік виконавців також найрізноманітніший, зареєстровано кілька дитячих колективів. Традиційно, широкою є географія приїзду гуртів — музиканти прибувають з усієї України, а також уже вдруге до Львова завітають гості з Білорусі — гурт by Street Jazz, які після виступу минулого року присвятили Львову нову пісню.

Схожі новини