Передплата 2024 ВЗ

Коли болить серце…

Якщо турбує біль у серці, все, що треба зробити, це прийняти заспокійливе чи знеболювальне. Або ж треба лише перечекати цей «період». І біль у серці мине сам собою. З такими хибними переконаннями ми зустрічаємося досить часто. Проте думати так вкрай неправильно

Фото pexels
Фото pexels

На цьому наголошує сімейний лікар Комунального некомерцій­ного підприємства «3-тя міська поліклініка м. Львова» Володимир Во­роновський і розвінчує міфи на цю тему.

За словами Володимира Ярославови­ча, біль у серці може мати різні причини та характер. І навіть не завжди він свідчить про кардіологічні проблеми. Адже багато інших захворювань можуть створювати відчуття, які наводять на думку, що болить саме серце. Тому якщо ви не є лікарем, са­мостійно визначити причину неможливо.

Лікар застерігає, що про появу сер­цево-судинних захворювань свідчить за­звичай не біль у серці, а інші симптоми, і перелічує, які саме:

  • болісні та неприємні відчуття у ділян­ці грудини;
  • біль, який поширюється вниз по ліво­му боці тіла;
  • задишка, поява набряків;
  • запаморочення та головний біль;
  • порушення ритму або частоти серце­вих скорочень тощо.

Такі симптоми фахівець не рекомендує ігнорувати, а обов’язково звернутися до лікаря, аби отримати фахову консульта­цію та допомогу!

Схожі новини