Передплата 2024 «Добра кухня»

Їжа замість таблеток

Чимало продуктів сприятливо впливають на внутрішній та зовнішній стан людського організму, а також чудово справляються з роллю природного анальгетика

Баштанні приводять у норму інсулін.
Баштанні приводять у норму інсулін.

Вода. Щоб не допустити зневоднення організму, що часто призводить до головного білю і роздратованості, необхід­но щодня вживати близько двох літрів на день.

Кавун та диня. Незамінна альтернатива воді, бо містять величезну кількість рідини. Одна з найпоширеніших при­чин головного болю — низький рівень цукру в крові. А баштанні приводять у норму інсулін.

Імбир. Чудовий болезаспо­кійливий засіб. Добре допома­гає від початкових нападів го­ловного болю: треба заварити філіжанку дрібно нарізаного ко­реня, трохи настояти і випити. Або ж готують чай з імбиром, який завдяки протизапальним властивостям знімає напад мі­грені та нудоти.

Перець чилі. Стабілізує під­вищений артеріальний тиск, внаслідок чого заспокоюється нервова система, полегшується головний біль. Але слід бути обе­режними людям із проблемами шлунково-кишкового тракту.

Жирна риба. Лосось, ту­нець, форель, скумбрія — непе­ревершені рятівниці від мігрені, адже багаті на жирні омега-3 кислоти.

Картопля. Також входить до списку найкращих помічників від головного болю. У ній чи­мало калію. Найкорисніше їсти печену бульбу або зварену «в мундирі».

Горіхи. Арахіс і мигдаль до­бре заспокоюють напади голов­ного болю, оскільки знижують кров’яний артеріальний тиск. Горіхи містять вітаміни та мікро­елементи.

Гарбузове насіння. Є дже­релом цинку і фосфору. Саме воно входить до складу бага­тьох знеболювальних засобів, що стимулюють життєдіяльність головного мозку.

Схожі новини