Їжа замість таблеток
Чимало продуктів сприятливо впливають на внутрішній та зовнішній стан людського організму, а також чудово справляються з роллю природного анальгетика
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/497732/kavun-izha.jpg)
Вода. Щоб не допустити зневоднення організму, що часто призводить до головного білю і роздратованості, необхідно щодня вживати близько двох літрів на день.
Кавун та диня. Незамінна альтернатива воді, бо містять величезну кількість рідини. Одна з найпоширеніших причин головного болю — низький рівень цукру в крові. А баштанні приводять у норму інсулін.
Імбир. Чудовий болезаспокійливий засіб. Добре допомагає від початкових нападів головного болю: треба заварити філіжанку дрібно нарізаного кореня, трохи настояти і випити. Або ж готують чай з імбиром, який завдяки протизапальним властивостям знімає напад мігрені та нудоти.
Перець чилі. Стабілізує підвищений артеріальний тиск, внаслідок чого заспокоюється нервова система, полегшується головний біль. Але слід бути обережними людям із проблемами шлунково-кишкового тракту.
Жирна риба. Лосось, тунець, форель, скумбрія — неперевершені рятівниці від мігрені, адже багаті на жирні омега-3 кислоти.
Картопля. Також входить до списку найкращих помічників від головного болю. У ній чимало калію. Найкорисніше їсти печену бульбу або зварену «в мундирі».
Горіхи. Арахіс і мигдаль добре заспокоюють напади головного болю, оскільки знижують кров’яний артеріальний тиск. Горіхи містять вітаміни та мікроелементи.
Гарбузове насіння. Є джерелом цинку і фосфору. Саме воно входить до складу багатьох знеболювальних засобів, що стимулюють життєдіяльність головного мозку.