Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Диня: смачна та помічна

Сік дині добре тамує спрагу, нормалізує водно-сольовий баланс, поліпшує засвоєння білків, зміцнює імунітет, чинить антисклеротичну, м’яку проносну, сечогінну, протиалергійну, загальнозміцнювальну дії, позбавляє від шлаків

Також він помічний у разі анемії, захворювань серця, судин, нирок, початкової стадії гіпертонії.

Відомий заспокій­ливий вплив дині на нервову систему. Це — природний релак­сант, який знімає стреси та корисний за значних фі­зичних і розумових наван­тажень. Його часто засто­совують в очисних дієтах: добре промиває клітини організму, виводить надмір рідини; знімає запалення в ниркових мисках, вида­ляючи хвороботворні мі­кроби. До того ж такий сік корисно пити для схуднен­ня, бо сприяє спалюванню жирів.

Готують напій зі спілих соковитих плодів. Шкіроч­ка має бути світлою, покри­тою тоненькою «павутин­кою», без жодних чорних цяток і тріщин (останнє може свідчити про зара­ження сальмонельозом та іншими небезпечними ін­фекціями).

На ступінь стиглості вка­зує аромат: дозріла диня пахне ананасом, грушами, ваніллю, іншими «солодо­щами».

У разі захворювань травного тракту реко­мендується вживати по 1 склянці соку дині (непогано з медом) 2−3 рази на день. Пийте натще, за 30 хвилин до їди чи в перервах між прийомами їжі.

Для зміцнення серце­вого м’яза корисно щодня випивати по 1 склянці сві­жовичавленого соку дині. Це значно знизить ризик серцевого нападу.

За алергії приймають увечері теплу ванну, додаючи сюди склянку сві­жого соку дині. Після семи процедур відчуєте полег­шення.

Тонус шкіри вдасться покращити, 2−3 рази на тиждень роблячи такі мас­ки: 2 ст. л. соку дині змішай­те з 2 яєчними жовтками, 2 ч. л. меду, 0,5 ч. л. солі й 0,5 склянки теплої густої манної каші. Масу трима­ють на обличчі 30 хвилин, а потім споліскують теплою водою.

Коли дошкуляють гель­мінти, варто протягом тижня щодня пити по 1 склянці соку дині (вранці натщесерце).

Зауважимо, що не реко­мендується вживати такий сік хворим на цукровий діа­бет, а також тим, у кого за­гострена недуга травного тракту та диспепсія. Над­мірна кількість згаданого напою зумовлює пронос і біль у животі (через здуття кишечнику).

Схожі новини