Передплата 2024 «Добрий господар»

Як позбутись ячменю

Ячмінь на оці - досить поширена проблема. Вона обросла дивними, часом навіть дикими методами лікування. Фахівці радять відмовитися від народних способів зцілення і довіритися офіційній медицині

Гостре запалення сальної залози або волосяно­го мішечка вії виникає через інфікування бактеріями, найчастіше стафілококом. Зазвичай ячмінь минає са­мостійно упродовж тижня-двох.

Важливо зменшити запалення — для цього меди­ки радять 3−4 рази на день прикладати до ока м’яку тканину, змочену теплою водою. Якщо запалення су­проводжується болем, допоможуть ібупрофен чи па­рацетамол.

Щоб запобігти недузі, достатньо дотримуватись базових правил гігієни: не терти очі брудними руками, мити руки перед надяганням контактних лінз, змивати макіяж перед сном, не користуватися протермінова­ною косметикою.

Також важливо пам’ятати, що ячмінь може переда­ватися через спільні рушники та косметичні засоби для очей, тому ці предмети мають бути індивідуальними.

Консультація лікаря може бути потрібна у складних випадках: якщо ячмінь не минув за кілька тижнів, якщо запалення супроводжується сильним набряком і бо­лем або призвело до погіршення зору.

Схожі новини