Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аджика підсилить енергетичний потенціал

Аджика є стимулятором травлення, покращує секрецію шлункового соку, підвищує апетит

Здавалося б, аджика – просто приправа, більше того, досить гостра. Чи корисна вона для організму? Багато хто сприймає гостру їжу як апріорі не корисну для здоров’я. Однак це не так, корисні властивості аджики достатньо сильні. Вживаючи аджику в розумних кількостях, можна не просто урізноманітнити смак звичних страв, а й зміцнити своє здоров’я.

Аджика є стимулятором травлення, покращує секрецію шлункового соку, підвищує апетит, має зігрівальну дію, покращує обмін речовин. Через сильну гостроту аджику не варто вживати тим, у кого є порушення слизової оболонки травних органів (виразки, гастрити), та­кож її не рекомендують вагітним і жінкам, які годують грудьми, маленьким дітям.

Регулярне вживання аджики значно зміцнить імунітет, посилить захисні сили організму

Фітонциди рослин, що міс­тяться в аджиці, допомагають вбивати віруси і бактерії. Цей продукт корисно вживати і для профілактики респіратор­них хвороб, особливо вірусного харак­теру.

Пекучість і гострота, властиві аджиці, підсилюють енергетичний потенціал лю­дини, додають сили, підвищують актив­ність. Вважається також, що аджика збіль­шує і сексуальну силу, підвищує потенцію, покращує кровообіг у статевих органах.

Вас може зацікавити: Що і як лікує ромашка

Вживання аджики впливає і на роботу кровоносної системи: продукт допома­гає очищатися судинам від бляшок хо­лестерину, тонізує судини.

Аджика, що містить, крім спецій, ще й томатний сік або пасту, також корисна для організму. Корисні властивості то­матного соку підсилюють користь цього продукту.

Протипоказання до вживання. Аджика – досить специфічний продукт, має широкий ряд протипоказань до вжи­вання, адже вона дуже гостра і пекуча. Особам, що страждають від гастритів різного характеру, виразкових уражень гастродуоденальної ділянки, мають про­блеми з печінкою, аджику їсти не мож­на. Також цю приправу не рекомендують вживати особам з хворобами нирок і се­човивідної системи.

Читайте також: Аритмію усуне глід

Схожі новини