Голубці з грибами та перловкою: ароматна страва
Соковиті капустяні листки, ніжна начинка з перловки та грибів і насичений грибний соус — ці пісні голубці вразять навіть найвибагливіших гурманів. Поєднання білих грибів, печериць та овочів надає страві глибокого смаку й аромату. Готуйте та насолоджуйтесь корисною і смачною альтернативою класичних голубців!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/528681/holubtsi.jpg)
200 г перлової крупи, 700 мл питної води, 1 білокачанна капустина вагою 700−800 г, 1 цибулина, 1 морквина, 100 г кореня селери, 400 г білих грибів, 150 г печериць, 2 ст. ложки олії, сіль і перець — до смаку.
Для соусу: 150 г білих грибів, 100 г печериць, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка борошна, 400 мл води, 3 стебла зеленої цибулі, гілочка чебрецю, сіль і перець.
Промиту гарячою водою перловку залити водою і швидко довести до кипіння. Варити на малому вогні 20 хв, відкинути на сито.
З капустини вирізати качан і запарити її в окропі, відокремити 12−16 листків, потовщену частину зрізати або відбити. Цибулину посікти, моркву, корінь селери, білі гриби і печериці нарізати маленькими кубиками. Овочі і гриби перемішати з перловкою, готувати 20 хв. Приправити олією, посолити і поперчити до смаку. На середину кожного листка покласти по 1−2 ст. ложки начинки і скласти конвертиком. Обсмажити їх на олії, а потім тушкувати в соусі до готовності.
Соус. Усі гриби нарізати маленькими кубиками і злегка підрум'янити на олії. Всипати борошно і перемішати. Влити воду і довести до кипіння. Посолити, поперчити і, помішуючи, варити 10 хв. Додати посічену зелену цибулю і листочки чебрецю.