Передплата 2025 «Добра кухня»

Квашена капуста з овочами

Рецепт квашеної капусти з овочами

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 2 середні буряки
  • 2 морквини
  • 1 головка часнику
  • 2 гіркі перці
  • 3 ст. ложки солі
  • 1,5 л води
  • 1 ст. ложка цукру

Капусту нарізати квадратиками, буряки і моркву — кружальцями, перець — кільцями. Якщо буряк великий, нарізати спершу на четвертинки, а тоді навпіл.

Овочі вкласти шарами: капуста, буряк, морква, перець, часник — до заповнення банки. Злегка утрамбувати. Розчинити у теплій воді сіль, цукор і залити в банку.

Банку з капустою поставити у тепле місце на 5 днів.

Щодня проколювати капусту. Зберігати у холодильнику чи прохолодному приміщенні.