Бурякова капуста по-домашньому: смачно, просто і без граму оцту
Хрумка, ароматна, з легким пікантним смаком — така капуста готується без оцту, лише з натуральним буряковим розсолом. Все, що потрібно — трохи терпіння і 5 днів тепла. Ідеальна закуска до будь-якої страви або смачна добавка до бутербродів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522082/kvashena-kapustka-z-ovochamy.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 середні буряки
- 2 морквини
- 1 головка часнику
- 2 гіркі перці
- 3 ст. ложки солі
- 1,5 л води
- 1 ст. ложка цукру
Капусту нарізати квадратиками, буряки і моркву — кружальцями, перець — кільцями. Якщо буряк великий, нарізати спершу на четвертинки, а тоді навпіл.
Овочі вкласти шарами: капуста, буряк, морква, перець, часник — до заповнення банки. Злегка утрамбувати. Розчинити у теплій воді сіль, цукор і залити в банку.
Банку з капустою поставити у тепле місце на 5 днів.
Щодня проколювати капусту. Зберігати у холодильнику чи прохолодному приміщенні.