Квашена капуста з овочами
Рецепт квашеної капусти з овочами
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 середні буряки
- 2 морквини
- 1 головка часнику
- 2 гіркі перці
- 3 ст. ложки солі
- 1,5 л води
- 1 ст. ложка цукру
Капусту нарізати квадратиками, буряки і моркву — кружальцями, перець — кільцями. Якщо буряк великий, нарізати спершу на четвертинки, а тоді навпіл.
Овочі вкласти шарами: капуста, буряк, морква, перець, часник — до заповнення банки. Злегка утрамбувати. Розчинити у теплій воді сіль, цукор і залити в банку.
Банку з капустою поставити у тепле місце на 5 днів.
Щодня проколювати капусту. Зберігати у холодильнику чи прохолодному приміщенні.