Квашена капуста з родзинками: солодка нотка у класичному рецепті
Традиційна квашена капуста — це не лише про хруст і кислоту, а й про цікаві смаки, які оживають у нових поєднаннях. Якщо додати до класичного рецепта трохи родзинок, страва отримає легку солодку нотку, що чудово пасує до м’яса, дерунів чи просто до картоплі. Спробуйте приготувати капусту з морквою, перцем та родзинками — без розсолу, всього за 3 дні квашення при кімнатній температурі. Просто, швидко і дуже смачно!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522080/kvashena-kapustka-z-rodzynkamy.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 морквини
- 100 г родзинок
- 1 ст. ложка солі
- 5 горошин чорного перцю
Капусту дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці і додати до капусти. Всипати сіль, перець і добре перемішати.
На дно посуду, в якому кваситиметься капуста, покласти 2 капустяні листки, викласти половину капусти, а на капусту — родзинки. Викласти решту капусти, зверху накрити блюдцем і поставити гніт. Залишити на 3 дні за кімнатної температури.