Передплата 2025 «Добрий господар»

Квашена капуста з помідорами

Рецепт квашеної капусти з помідорами

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 700 г моркви
  • 700 г помідорів
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру

Капусту очистити від верхнього листя, 1−2 чисті листки відкласти. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і перекласти у велику миску.

Моркву очистити, натерти на грубій тертці і додати до нарізаної капусти. Посипати половиною солі, цукром і перетерти руками, щоб виділився сік.

Третину капусти з морквою перекласти у високу каструлю. Покласти половину помідорів і посипати ½ ст. ложки солі. Викласти ще третину капусти з морквою, потім — решту помідорів. Посипати ½ ст. ложки солі, вкласти капусту з морквою, що залишилася. Накрити листям капусти. Зверху покласти гніт.

Залишити капусту з морквою і помідорами на 3−4 дні за кімнатної температури. На другий день і у всі наступні проколювати вміст каструлі довгими шпажками до дна, щоб випустити гази, що утворюються.

Готову капусту з помідорами розкласти у простерилізовані банки ємністю 1−1,5 л разом із розсолом, що утворився. Закрити пластиковими кришками та перенести на зберігання у холодильник.

Перед подачею на стіл квашену капусту з помідорами можна доповнити тонко нарізаною червоною цибулею і полити нерафінованою олією.