Квашена капуста з помідорами
Рецепт квашеної капусти з помідорами
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522078/kvashena-kapusta-z-pomidorom.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 700 г моркви
- 700 г помідорів
- 2 ст. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
Капусту очистити від верхнього листя, 1−2 чисті листки відкласти. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і перекласти у велику миску.
Моркву очистити, натерти на грубій тертці і додати до нарізаної капусти. Посипати половиною солі, цукром і перетерти руками, щоб виділився сік.
Третину капусти з морквою перекласти у високу каструлю. Покласти половину помідорів і посипати ½ ст. ложки солі. Викласти ще третину капусти з морквою, потім — решту помідорів. Посипати ½ ст. ложки солі, вкласти капусту з морквою, що залишилася. Накрити листям капусти. Зверху покласти гніт.
Залишити капусту з морквою і помідорами на 3−4 дні за кімнатної температури. На другий день і у всі наступні проколювати вміст каструлі довгими шпажками до дна, щоб випустити гази, що утворюються.
Готову капусту з помідорами розкласти у простерилізовані банки ємністю 1−1,5 л разом із розсолом, що утворився. Закрити пластиковими кришками та перенести на зберігання у холодильник.
Перед подачею на стіл квашену капусту з помідорами можна доповнити тонко нарізаною червоною цибулею і полити нерафінованою олією.