Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Квашена капуста з яблучним соком

Рецепт квашеної капусти з яблучним соком

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 1 морквина
  • 1 л води
  • 1−1,5 ст. ложки солі
  • 100 г цукру
  • 0,7 л кислого яблучного соку

Капусту нарізати тонкою соломкою і викласти в каструлю.

Моркву натерти на тертці та додати до капусти. Перемішати капусту з морквою.

Розсіл. У літрі холодної води розчинити сіль і залити капусту з морквою. Каструлю накрити кришкою, але не повністю. Три доби тримати капусту за кімнатної температури, періодично перемішуючи, щоб виходив газ, що утворюється в процесі квашення. Після цього додати цукор до смаку і перемішати, перенести капусту в холодне місце. Наступного дня злити розсіл і залити квашену капусту кислим яблучним соком.