Квашена капуста з огірками
Рецепт квашеної капусти з огірками
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522057/kapusta-z-ohirkamy.jpg)
- 1−1,5 кг білокачанної капусти
- 300 г моркви
- 500 г свіжих огірків
- 2 ст. ложки солі
- ¾ ст. ложки цукру
Капусту очистити від верхнього листя. Кілька чистих листків відкласти. Розрізати капусту навпіл і вирізати качан. Нарізати капусту тонкою соломкою. Перекласти у миску.
Моркву натерти на грубій тертці і додати до нарізаної капусти. Посипати половиною солі, цукром і перетерти руками, щоб виділився сік.
Огірки вимити й обсушити, зрізати кінчики. Плоди нарізати довгими скибочками. Третину капусти з морквою перекласти у чисту банку ємністю 3 л. Вкласти половину огірків і посипати ½ ст. ложки солі.
Викласти ще третину капусти з морквою, потім — решту огірків. Посипати ½ ст. ложки солі. Вкласти капусту з морквою, що залишилася. Накрити листям капусти.
Зверху покласти гніт.
Залишити капусту з морквою та огірками на 3−4 дні за кімнатної температури. На другий день і в усі наступні проколювати вміст банки довгою шпажкою до дна, щоб випустити гази, що утворюються під час бродіння.
Готову капусту з огірками (вони мають стати зеленувато-оливкового кольору) розкласти у менші банки, закрити пластиковими кришками і зберігати у холодильнику.
Для квашення разом з капустою найкраще обрати свіжі огірки невеликого розміру, які вимочити у холодній воді впродовж декількох годин, щоб вийшли хрусткими.