Передплата 2025 ВЗ

Квашена капуста з огірками

Рецепт квашеної капусти з огірками

  • 1−1,5 кг білокачанної капусти
  • 300 г моркви
  • 500 г свіжих огірків
  • 2 ст. ложки солі
  • ¾ ст. ложки цукру

Капусту очистити від верхнього листя. Кілька чистих листків відкласти. Розрізати капусту навпіл і вирізати качан. Нарізати капусту тонкою соломкою. Перекласти у миску.

Моркву натерти на грубій тертці і додати до нарізаної капусти. Посипати половиною солі, цукром і перетерти руками, щоб виділився сік.

Огірки вимити й обсушити, зрізати кінчики. Плоди нарізати довгими скибочками. Третину капусти з морквою перекласти у чисту банку ємністю 3 л. Вкласти половину огірків і посипати ½ ст. ложки солі.

Викласти ще третину капусти з морквою, потім — решту огірків. Посипати ½ ст. ложки солі. Вкласти капусту з морквою, що залишилася. Накрити листям капусти.

Зверху покласти гніт.

Залишити капусту з морквою та огірками на 3−4 дні за кімнатної температури. На другий день і в усі наступні проколювати вміст банки довгою шпажкою до дна, щоб випустити гази, що утворюються під час бродіння.

Готову капусту з огірками (вони мають стати зеленувато-оливкового кольору) розкласти у менші банки, закрити пластиковими кришками і зберігати у холодильнику.

Для квашення разом з капустою найкраще обрати свіжі огірки невеликого розміру, які вимочити у холодній воді впродовж декількох годин, щоб вийшли хрусткими.