Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Квашена капуста з хроном

Рецепт квашеної капусти з хроном: покроковий рецепт від «Доброї кухні»

  • 2,5 кг білокачанної капусти
  • 400 г моркви
  • 100 г кореня хрону
  • 3 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка кмину

З капусти зняти верхнє листя і розрізати на четвертинки.

Вирізати качан. Нашаткувати капусту і перекласти у велику емальовану каструлю.

Моркву та корінь хрону очистити, вимити. Моркву натерти на грубій тертці, хрін подрібнити у закритій чаші блендера. З'єднати з капустою.

Додати в капусту з морквою та хроном сіль і кмин. Ретельно перемішати, натискаючи руками, щоб виділився сік.

Зверху покласти кришку або велику тарілку та поставити гніт. Залишити капусту для бродіння за кімнатної температури на 3 доби.

Після закінчення зазначеного часу на поверхні капусти утворюється піна. Зняти гніт і зробити кілька глибоких проколів дерев’яною шпажкою. Знову покласти на капусту гніт і перенести у прохолодне місце (не вище 15°C) на 3 доби.

Розкласти готову квашену капусту з хроном у сухі чисті банки і закрити пластиковими кришками. Перенести на зберігання у холодильник.

Квашену капусту з хроном можна подати з іншими овочами, наприклад, тонко нарізаним солодким перцем або вареним буряком.