Передплата 2025 «Добра кухня»

Капуста, квашена з гострим перцем

Рецепт капусти, квашеної з гострим перцем

  • 3 великі головки капусти
  • 2 середні морквини
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 червоний перець чилі

Капусту тонко нашаткувати.

Перець дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Перемішати капусту з перцем і морквою.

Щільно вкласти суміш у 3-літрову банку, не доходячи до шийки близько 6 см.

Зверху всипати сіль і цукор, влити стільки холодної перевареної води, щоб вона покрила капусту.

Поставити банку в глибокий піддон і залишити на 3 дні. Іноді проколювати вміст банки спицею.

Готову капусту зберігати у холодильнику.