Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Ферментована капуста із сироваткою

Рецепт ферментованої капусти із сироваткою

  • 500 г червонокачанної капусти
  • 500 г білокачанної капусти
  • 1 ст. ложка натертого хрону
  • 100 мл сирної сироватки
  • 8 г морської солі (не йодованої)

Нашаткувати червонокачанну капусту.

Корінь хрону очистити, натерти на дрібній тертці. Знадобиться 1 ст. ложка натертого хрону на 1 кг овочів. Додати нашатковану білокачанну капусту таморську сіль.

Перемішати овочі із сіллю. Вкласти капусту в банку, трохи утрамбувати.

Влити в банку сирну сироватку.

Прим’яти капусту, щоб рідина піднялася і повністю накрила, притиснути вантажем.

Закрити банку кришкою та залишити за кімнатної температури на 6−7 днів.

Залежно від температури у приміщенні може знадобитися менше часу. Періодично оглядати банку, щоб капуста була покрита розсолом, бо верхній шар може запліснявіти.

Через тиждень перенести ферментовану капусту в холодильник.