Ферментована капуста із сироваткою
Рецепт ферментованої капусти із сироваткою
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522054/fermentovana-kapusta.jpg)
- 500 г червонокачанної капусти
- 500 г білокачанної капусти
- 1 ст. ложка натертого хрону
- 100 мл сирної сироватки
- 8 г морської солі (не йодованої)
Нашаткувати червонокачанну капусту.
Корінь хрону очистити, натерти на дрібній тертці. Знадобиться 1 ст. ложка натертого хрону на 1 кг овочів. Додати нашатковану білокачанну капусту таморську сіль.
Перемішати овочі із сіллю. Вкласти капусту в банку, трохи утрамбувати.
Влити в банку сирну сироватку.
Прим’яти капусту, щоб рідина піднялася і повністю накрила, притиснути вантажем.
Закрити банку кришкою та залишити за кімнатної температури на 6−7 днів.
Залежно від температури у приміщенні може знадобитися менше часу. Періодично оглядати банку, щоб капуста була покрита розсолом, бо верхній шар може запліснявіти.
Через тиждень перенести ферментовану капусту в холодильник.