Квашена капуста з яблуками
Рецепт квашеної капусти з яблуками
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/522053/kvashena-kapusta-z-iablukamy.jpg)
- 1 невелика головка капусти
- 1 морквина
- 1 кисле яблуко
- 1 ч. ложка кмину
- 2 лаврові листки
- 20−25 г солі на 1 кг овочевої суміші
Нашаткувати капусту вузькими смужками, оптимально 2−3 мм. Скласти у широку ємність.
Моркву тонко нарізати або натерти на грубій тертці, додати до капусти.
Додати сіль без добавок, перетерти овочі, доки капуста не стане м’якою і не виділиться чимало соку. Додати нарізане великими скибочками кисле яблуко, кмин, а також лаврове листя.
Перемішати овочі з приправами і щільно вкласти в банку, утрамбувати, щоб капустяний сік все покрив. Зверху можна вкрити цілим листком капусти.
Залишити банку за кімнатної температури подалі від нагрівальних приладів та сонячних променів на 6−7 днів. Раз на день-два проколювати капусту дерев’яною шпажкою, щоб виходили гази, що виділяються. Оптимальна температура ферментації 18−22°C.
Приблизно через тиждень, а якщо тепло, то через 4 дні, перенести банку з капустою у холодильник чи підвал. За 30 днів капуста, квашена з яблуками, буде готова.