Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Квашена капуста з яблуками

Рецепт квашеної капусти з яблуками

  • 1 невелика головка капусти
  • 1 морквина
  • 1 кисле яблуко
  • 1 ч. ложка кмину
  • 2 лаврові листки
  • 20−25 г солі на 1 кг овочевої суміші

Нашаткувати капусту вузькими смужками, оптимально 2−3 мм. Скласти у широку ємність.

Моркву тонко нарізати або натерти на грубій тертці, додати до капусти.

Додати сіль без добавок, перетерти овочі, доки капуста не стане м’якою і не виділиться чимало соку. Додати нарізане великими скибочками кисле яблуко, кмин, а також лаврове листя.

Перемішати овочі з приправами і щільно вкласти в банку, утрамбувати, щоб капустяний сік все покрив. Зверху можна вкрити цілим листком капусти.

Залишити банку за кімнатної температури подалі від нагрівальних приладів та сонячних променів на 6−7 днів. Раз на день-два проколювати капусту дерев’яною шпажкою, щоб виходили гази, що виділяються. Оптимальна температура ферментації 18−22°C.

Приблизно через тиждень, а якщо тепло, то через 4 дні, перенести банку з капустою у холодильник чи підвал. За 30 днів капуста, квашена з яблуками, буде готова.