Передплата 2024 «Добрий господар»

Борщова заправка з капустою

Рецепт

400 г буряків, 400 г капусти, 250 г ріпчастої цибулі, 250 г моркви, 250 г помідорів, 50 мл олії, 25 мл оцту 9%, 50 мл води, 1 ст. ложка солі, 1,5 ст. ложки цукру.

Овочі промити й очистити. Капусту нарізати, буряк і моркву натерти на гру­бій тертці, помідори нарізати невелики­ми шматочками, цибулю посікти. Підго­товлені овочі з'єднати в каструлі, влити переварену воду, олію, всипати сіль та цукор. Перемішати і закип‘ятити, тушку­вати на невеликому вогні 20−25 хв.

За кілька хвилин до готовності вли­ти оцет, перемішати і зняти каструлю з вогню. Гарячу борщову заправку роз­фасувати у 2 півлітрові простерилізовані банки, закрити, перевернути дном дого­ри, накрити до охолодження. Зберігати у прохолодному темному місці.

Схожі новини