Борщова заправка з капустою
Рецепт
400 г буряків, 400 г капусти, 250 г ріпчастої цибулі, 250 г моркви, 250 г помідорів, 50 мл олії, 25 мл оцту 9%, 50 мл води, 1 ст. ложка солі, 1,5 ст. ложки цукру.
Овочі промити й очистити. Капусту нарізати, буряк і моркву натерти на грубій тертці, помідори нарізати невеликими шматочками, цибулю посікти. Підготовлені овочі з'єднати в каструлі, влити переварену воду, олію, всипати сіль та цукор. Перемішати і закип‘ятити, тушкувати на невеликому вогні 20−25 хв.
За кілька хвилин до готовності влити оцет, перемішати і зняти каструлю з вогню. Гарячу борщову заправку розфасувати у 2 півлітрові простерилізовані банки, закрити, перевернути дном догори, накрити до охолодження. Зберігати у прохолодному темному місці.