Передплата 2025 ВЗ

Лечо з болгарського перцю та помідорів: рецепт ідеальної зимової заготовки

Соковите лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі — це ідеальний варіант смачної домашньої консервації. Простий рецепт із доступних інгредієнтів дозволить зберегти шматочок літа у ваших банках. Спробуйте приготувати!

1,5 кг помідорів, 1 кг болгарсько­го перцю, 400 г цибулі, 500 г моркви, 1 пучок зелені, 1 ст. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 50 мл олії, 50 мл яблучного оцту.

Змолоти помідори на м’ясорубці. До­дати цукор, сіль та олію, закип‘ятити. Довільно подрібнити решту овочів. До­дати до томатів. Тушкувати лечо 1 год на малому вогні. Додати посічену зелень й оцет. Тушкувати ще кілька хвилин. За­крити лечо у простерилізовані банки.