Передплата 2024 «Добрий господар»

Овочева ікра

Рецепт

500 г кабачків, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 300 г морк­ви, 300 г цибулі, 4 зубчики часнику, 100 мл олії (без запаху), 80 мл оцту, 0,5 ч. ложки меленого чорного пер­цю, 0,5 ч. ложки паприки, 60 г солі.

Овочі очистити й окремо змолоти на м’ясорубці. Обсмажити цибулю на олії до прозорості. Всипати моркву і тушку­вати 5−7 хв. Додати болгарський перець, спеції і готувати ще 10 хв, періодично помішуючи. Всипати мелені кабачки, по­мідори, часник та сіль. Накрити кришкою і млоїти все разом 15 хв. Влити оцет, пе­ремішати і зняти з вогню. Розкласти га­рячу ікру у банки, закрити кришками і на­крити на добу теплою ковдрою. Кабачки можна замінити баклажанами, а замість помідорів використати томатний сік.

Схожі новини