Овочева ікра
Рецепт
500 г кабачків, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 4 зубчики часнику, 100 мл олії (без запаху), 80 мл оцту, 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю, 0,5 ч. ложки паприки, 60 г солі.
Овочі очистити й окремо змолоти на м’ясорубці. Обсмажити цибулю на олії до прозорості. Всипати моркву і тушкувати 5−7 хв. Додати болгарський перець, спеції і готувати ще 10 хв, періодично помішуючи. Всипати мелені кабачки, помідори, часник та сіль. Накрити кришкою і млоїти все разом 15 хв. Влити оцет, перемішати і зняти з вогню. Розкласти гарячу ікру у банки, закрити кришками і накрити на добу теплою ковдрою. Кабачки можна замінити баклажанами, а замість помідорів використати томатний сік.