Передплата 2025 ВЗ

Пікантний овочевий салат на зиму

Цей яскравий та ароматний салат поєднує ніжність баклажанів, соковитість помідорів чері та гостринку перцю чилі. Ідеальне доповнення до зимового столу! Готується просто, а смакує як домашня консервація з дитинства

Для салату: 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів чері, 500 г моркви, 3 цибу­лини, 4 стебла селери, 3 болгарські перці, 2 перці чилі, 4 зубчики часни­ку.

Для маринаду: 1 л води, 2 ст. лож­ки цукру, 1 ст. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки оцту.

Довільно, але дрібно нарізати всі овочі. Додати воду, олію, цукор, сіль та спеції до смаку, варити усе пів години на малому вогні. Викласти у простерилізо­вані банки, влити оцет і стерилізувати ще 15−20 хв. Закрити на зиму.