Фаршировані помідори на зиму: простий рецепт смачної консервації
Цей рецепт фаршированих помідорів зі свіжою зеленню, часником і гострим перцем стане справжньою прикрасою вашої зимової консервації. Легко готувати, а результат не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/517855/zeleni-pomidory.jpg)
На дві 1-літрові банки: 850−900 г зелених помідорів, 6−8 зубчиків часнику, 0,5 пучка петрушки, 0,5 пучка кропу, 1 гострий перець, 0,5 ч. ложки хмелі-сунелі, 2−4 лаврові листки, 0,5 ч. ложки коріандру у зернах, 20 горошин чорного перцю, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 6 ст. ложок оцту 9%.
Начинка. Подрібнити зелень, часник нарізати ножем не дуже дрібно, так само — перець чилі. Додати в суміш хмелі-сунелі. Помідори невеликого розміру вимити і зробити зверху хрестоподібні надрізи на 2/3 глибини помідора. На дно банок викласти зерна коріандру, лаврове листя та горошини чорного перцю. Помідори нафарширувати підготовленою начинкою. Заповнити фаршированими помідорами літрові банки. Закип’ятити у каструлі воду та залити помідори у банках на 15 хв. Потім воду із банок злити в каструлю, додати цукор і сіль, довести до кипіння, влити оцет. Отриманим маринадом залити помідори у банках і стерилізувати у каструлі гарячою водою після закипання 10 хв. Закрити, перевернути і накрити пледом до вистигання.