Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Салат «Анкл Бенс»

Рецепт

На 2 банки по 1 л: 1 кг кабачків, 700 г помідорів, 500 г солодкого пер­цю, 150 г ріпчастої цибулі, 3−4 зубчи­ки часнику, 1 стручок гіркого перцю, 100 мл олії, 100 г цукру, 60 мл оцту 9%, 18 г солі, паприка, чорний та гір­кий перець — до смаку.

Кабачки очистити від шкірки, нарізати невеликими брусочками. Помідори роз­різати, вирізати плодоніжки. Цибулю на­різати часточками. Солодкий м’ясистий перець — жовтий та червоний — малень­кими кубиками, подрібнити часник.

У глибоку пательню налити олію, оцет, всипати цукор і сіль, додати кілька горо­шин чорного перцю, нагріти. По черзі до­давати: нарізані кабачки, перемішати із приправами, нагріти до кипіння, прогрі­ти кабачки кілька хвилин, додати наріза­ну цибулю, за бажання — гіркий перець, нарізаний кільцями.

Цибулю з кабачками варити 5 хв, до­дати солодкий перець. Услід за перцем — подрібнений часник.

Помідори подрібнити у блендері, до­дати до овочів, всипати 2 ч. ложки ме­леної копченої паприки. Знову нагріти овочі до кипіння, готувати 15 хв на се­редньому вогні. Кришкою накривати не потрібно — нехай зайва волога википає.

Киплячі овочі розкласти у простери­лізовані банки, наповнити по плічки — не доходячи до краю шийки близько 2 см.

Закрити прокип’яченими кришками. Літрові банки стерилізувати 20 хв після закипання води. Перевернути на криш­ки, остудити. Можна зберігати за кімнат­ної температури.