Передплата 2024 ВЗ

Мариновані кабачки

Рецепт

4−5 кабачків, 40 г моркви, 1 стру­чок гострого перцю, 2 зубчики час­нику, 4 гілочки петрушки, 10 г листя хрону, 2−4 листки вишні, 6 листків смородини, 1 парасолька кропу, 6 го­рошин чорного перцю, 700 мл води, 1 ст. ложка солі, 1,5 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки оцту 9%.

На дно двох чистих банок (550 та 750 мл) викласти листя вишні, смороди­ни, хрону, петрушки, кріп парасолькою, перець горошком та часник.

Кабачки нарізати кружальцями за­втовшки 0,5 см, наповнити ними банки, чергуючи з морквою і гострим перцем до смаку. Залити окропом банки з ово­чами по вінця, накрити кришкою, зали­шити на 15 хв. Злити воду з банок у ка­струлю, влити ще трохи води з чайника, додати сіль і цукор. Коли вода закипить, сіль та цукор розчиняться, додати оцет, перемішати маринад. Залити киплячим маринадом банки з кабачками так, щоб він злегка виливався через край, відразу закрутити кришками. Поставити банки з маринованими кабачками догори дном, загорнувши їх у щось тепле, і залишити до вистигання. Зберігати консервацію у прохолодному темному місці.