Передплата 2024 «Добрий господар»

Смажені кабачки

Рецепт

На 1 банку 1 л: 2 кабачки або цукіні (600 г), 0,5 склянки оливкової олії, 1 склянка води, 50 мл лимонного соку або фруктового оцту, 2−3 зубчики часнику, перець чилі - до смаку, аро­матні трави, 1 ч. ложка солі, 1−1,5 ч. ложки цукру.

Кабачки можна посмажити на патель­ні, запекти на деку в духовці, скропивши або змастивши їх оливковою олією. Ка­бачки або цукіні краще використовувати молоді невеликого розміру.

Нарізати кабачки кружальцями за­втовшки 1 см. Обсмажити їх на пательні з обох боків близько 3 хв.

Для маринаду з'єднати воду з лимон­ним соком, нашаткованим часником, грубими шматочками перцю чилі, сіллю, цукром, сухими ароматними травами (прованськими або до смаку). Оливкову олію можна влити відразу і довести до кипіння, або влити її вже після закипан­ня. Варити маринад кілька хвилин. Підго­товлені кабачки скласти у простерилізо­вані банки. Залити гарячим маринадом і закрити. Зберігати закуску зі смажених кабачків у прохолодному місці.