Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабачки у томатному соусі

Рецепт

На 1 банку 1 л: 600 г кабачків, 300 г помідорів, 1 перець чилі, 2 ч. ложки копченої паприки, 35 г цукру, 8 г солі, 20 г яблучного оцту.

Молоді кабачки нарізати кружальця­ми завтовшки 3 мм. Пізні овочі очистити від грубої шкірки та насіння. З помідорів зняти шкірку, скласти у високу склянку, подрібнити на пюре. Стручок сушеного чилі очистити від насіння, дрібно полама­ти. Додати до кабачків чилі, всипати сіль, цукор, копчену паприку, подрібнені по­мідори та яблучний оцет. Прикрити ово­чі кришкою, нагріти до кипіння. Варити 10 хв після закипання.

Перекласти кабачки із соусом у суху простерилізовану банку, прикрити прокип’яченою кришкою. Стерилізувати 13 хв. Щільно закрити, перевернути бан­ку догори дном до вистигання, можна додатково вкрити товстим рушником. Ка­бачки в томатному соусі можна зберігати у квартирі за кімнатної температури.