Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабачкова ікра

Рецепт

На 2 банки по 500 мл: 1 кг кабач­ків, 200 г цибулі, 200 г моркви, 200 г солодкого перцю, 400 г помідорів, 1 головка часнику, 100 мл олії, 50 мл яблучного оцту, 20 г солі, 40 г цукру, паприка — до смаку.

Помідори нарізати кубиками, вкласти в каструлю чи глибоку пательню, накри­ти кришкою, тушкувати 15 хв. Можна по­передньо ошпарити помідори та зняти з них шкірку.

Додати до розпарених помідорів сіль, цукор, яблучний оцет і олію, 2−3 ч. ложки меленої солодкої паприки, дуже смачно з копченою. Нагріти все до кипіння. Кіль­кість цукру та солі відрегулювати в кінці приготування.

Кабачок очистити від шкірки, ложкою вийняти м’якуш із насінням.

Солодкий перець, моркву, цибулю, часник очистити. Натерти овочі на грубій тертці або змолоти на м’ясорубці. До ки­плячих помідорів додати терті овочі.

Нагріти до кипіння, варити на малому вогні 40 хв, накривши кришкою.

Готову кабачкову ікру подрібнити блендером, знову нагріти до кипіння, варити 5 хв. На цьому етапі обов’язково щільно закрити каструлю, густа овочева ікра під час кипіння зазвичай стріляє на всі боки киплячими бризками.

Для заготівлі на зиму кабачкову ікру розкласти у сухі простерилізовані банки, закрити сухими прокип’яченими криш­ками і стерилізувати у киплячій воді бан­ки місткістю пів літра 15 хв (після заки­пання води).