Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бісквіт з яблуками, шоколадом і маком

Рецепт

Бісквіт: 6 яєць, 250 г цукру, 300 г борошна, 200 мл олії, 200 мл води, ½ упаковки порошку для випічки, 150 г меленого маку.

Яблучна маса: 1 кг яблук, 2 ст. л. суміші меленої кориці з цукром.

Глазур: 100 г шоколаду, 1 ст. ложка олії.

Яйця збити з цукром на піну, по­ступово влити олію і воду. Вмішати борошно, змішане із розпушувачем. 1/3 тіста змішати із меленим маком. Яблука натерти на грубій тертці і не­довго варити на малому вогні. Зли­ти сік. Тушковані яблука викласти на деко і посипати цукровою корицею. На яблука викласти макове тісто, а зверху — бісквітне. Випікати у розі­грітій до 180°C духовці близько 35 хв. Перевернути догори дном і покрити шоколадною глазур’ю.

Схожі новини