Бісквіт з яблуками, шоколадом і маком
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/510613/biskvit.jpg)
Бісквіт: 6 яєць, 250 г цукру, 300 г борошна, 200 мл олії, 200 мл води, ½ упаковки порошку для випічки, 150 г меленого маку.
Яблучна маса: 1 кг яблук, 2 ст. л. суміші меленої кориці з цукром.
Глазур: 100 г шоколаду, 1 ст. ложка олії.
Яйця збити з цукром на піну, поступово влити олію і воду. Вмішати борошно, змішане із розпушувачем. 1/3 тіста змішати із меленим маком. Яблука натерти на грубій тертці і недовго варити на малому вогні. Злити сік. Тушковані яблука викласти на деко і посипати цукровою корицею. На яблука викласти макове тісто, а зверху — бісквітне. Випікати у розігрітій до 180°C духовці близько 35 хв. Перевернути догори дном і покрити шоколадною глазур’ю.