Спресовані сендвічі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505946/sendvich.jpg)
- 1 хліб (найкраще чіабата)
- сіль — до смаку
- олія оливкова
- 1 помідор
- 50 г твердого сиру
- 4 листки салату
- 4 крабові палички
- 2 скибочки шинки
- 100 г моцарели
- 2 жмені руколи
- 1 червоний болгарський перець
- 20 г вершкового масла
- бальзамік
Очистити перець від насіння, нарізати на 4 пласкі частини і поставити під гриль за температури 200°C на 10 хв. Коли перець трохи «підгорить», покласти його в пакет, коли охолоне, на 20−30 хв перенести у холодильник, потім зняти шкірку.
Нарізати кружальцями моцарелу і помідор, скибочками сир і шинку, помити салат і руколу.
З чіабати за потреби вирізати прямокутник близько 10×14 см або два по 5×7см.
Розрізати навпіл (можна розрізати на 3 частини і не використовувати середню частину), м’який бік трохи підсмажити під грилем, остудити і змастити вершковим маслом — це не дасть хлібу розмокнути.
На нижню частину хліба викласти шарами: шинку, помідор, перець, крабові палички, твердий сир, моцарелу, яку посолити і полити бальзаміком (оцтом або бальзамічним оцтом з медом).
Зверху викласти руколу, скропити оливковою олією і викласти салатне листя. Накрити «вежу» другою частиною хліба, загорнути сендвіч у харчову плівку і покласти у холодильник під гніт на 6 год, можна на ніч.