Передплата 2024 «Добра кухня»

Спресовані сендвічі

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 1 хліб (найкраще чіабата)
  • сіль — до смаку
  • олія оливкова
  • 1 помідор
  • 50 г твердого сиру
  • 4 листки салату
  • 4 крабові палички
  • 2 скибочки шинки
  • 100 г моцарели
  • 2 жмені руколи
  • 1 червоний болгарський перець
  • 20 г вершкового масла
  • бальзамік

Очистити перець від насіння, нарізати на 4 пласкі частини і поставити під гриль за температури 200°C на 10 хв. Коли перець трохи «підгорить», покласти його в пакет, коли охолоне, на 20−30 хв перенести у холодильник, потім зняти шкірку.

Нарізати кружальцями моцарелу і помідор, скибочками сир і шинку, помити салат і руколу.

З чіабати за потреби вирізати прямокутник близько 10×14 см або два по 5×7см.

Розрізати навпіл (можна розрізати на 3 частини і не використовувати середню частину), м’який бік трохи підсмажити під грилем, остудити і змастити вершковим маслом — це не дасть хлібу розмокнути.

На нижню частину хліба викласти шарами: шинку, помідор, перець, крабові палички, твердий сир, моцарелу, яку посолити і полити бальзаміком (оцтом або бальзамічним оцтом з медом).

Зверху викласти руколу, скропити оливковою олією і викласти салатне листя. Накрити «вежу» другою частиною хліба, загорнути сендвіч у харчову плівку і покласти у холодильник під гніт на 6 год, можна на ніч.

Схожі новини