Передплата 2024 «Добра кухня»

Оладки з сиром і ковбасою

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 250 мл кефіру 2,5−3,2%
  • 200 г борошна
  • 100 г вареної ковбаси (вершкової)
  • 30 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • сіль — до смаку

Ковбасу очистити від плівки і нарізати дрібними кубиками.

Можна використати копчену ковбасу або варено-копчене м’ясо: шинку, карбонад, шию, окіст, баликову ковбасу… У миску просіяти борошно, влити кефір кімнатної температури, додати яйце, розпушувач і сіль. Ретельно перемішати тісто вінчиком, розбиваючи грудочки. Якщо тісто зарідке, додати ще трохи борошна, якщо густе — розбавити кефіром.

Додати в тісто ковбасу і натертий сир, перемішати.

У пательні на середньому вогні розігріти трохи олії. Ложкою викласти тісто і сформувати невеликі круглі оладки. Смажити з двох боків до золотистої скоринки.

Схожі новини