Оладки з сиром і ковбасою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505943/oladky.jpg)
- 250 мл кефіру 2,5−3,2%
- 200 г борошна
- 100 г вареної ковбаси (вершкової)
- 30 г твердого сиру
- 1 яйце
- 3 ст. ложки олії
- 1 ч. ложка розпушувача
- сіль — до смаку
Ковбасу очистити від плівки і нарізати дрібними кубиками.
Можна використати копчену ковбасу або варено-копчене м’ясо: шинку, карбонад, шию, окіст, баликову ковбасу… У миску просіяти борошно, влити кефір кімнатної температури, додати яйце, розпушувач і сіль. Ретельно перемішати тісто вінчиком, розбиваючи грудочки. Якщо тісто зарідке, додати ще трохи борошна, якщо густе — розбавити кефіром.
Додати в тісто ковбасу і натертий сир, перемішати.
У пательні на середньому вогні розігріти трохи олії. Ложкою викласти тісто і сформувати невеликі круглі оладки. Смажити з двох боків до золотистої скоринки.