Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хумус із квасолі

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 250 г білої квасолі
  • сік лимона
  • 75 г кунжуту
  • 1 зубчик часнику
  • 40 мл олії
  • 1 дрібка паприки
  • 1 дрібка зіри
  • 1 ч. ложка цукру
  • 3 г соди
  • 2 гілочки чебрецю
  • 5 г солі

Квасолю замочити на 2 год у гарячій воді, додавши соду. Воду злити й промити холодною водою. Квасолю варити із чебрецем (кілька гілочок) 30 хв (пропорція води 1:4). Процідити, але відвар не виливати.

Кунжут обсмажити на пательні на маленькому вогні 5 хв, постійно помішуючи. Потім подрібнити до пастоподібного стану в ступці. Або використати готову пасту тахіні.

Дрібно нарізати часник. Змішати охололу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і цукор. Додати сік лимона. За допомогою блендера збити суміш на однорідну консистенцію. Додати олію і 5 ст. ложок води, в якій варилася квасоля, знову збити у блендері. Подавати з лавашем і стеблами селери.

Схожі новини