Хумус із квасолі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505942/khumus.jpg)
- 250 г білої квасолі
- сік лимона
- 75 г кунжуту
- 1 зубчик часнику
- 40 мл олії
- 1 дрібка паприки
- 1 дрібка зіри
- 1 ч. ложка цукру
- 3 г соди
- 2 гілочки чебрецю
- 5 г солі
Квасолю замочити на 2 год у гарячій воді, додавши соду. Воду злити й промити холодною водою. Квасолю варити із чебрецем (кілька гілочок) 30 хв (пропорція води 1:4). Процідити, але відвар не виливати.
Кунжут обсмажити на пательні на маленькому вогні 5 хв, постійно помішуючи. Потім подрібнити до пастоподібного стану в ступці. Або використати готову пасту тахіні.
Дрібно нарізати часник. Змішати охололу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і цукор. Додати сік лимона. За допомогою блендера збити суміш на однорідну консистенцію. Додати олію і 5 ст. ложок води, в якій варилася квасоля, знову збити у блендері. Подавати з лавашем і стеблами селери.