Передплата 2024 ВЗ

Паштет із яловичої печінки

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 400−450 г яловичої печінки
  • 5 невеликих цибулин
  • 2 зубчики часнику
  • 150 г вершкового масла + 50 г — для обсмажування
  • 50 мл червоного сухого вина

Печінку зачистити від плівок і нарізати шматками по 100−110 г. Кожен шматочок обгорнути харчовою плівкою так, щоб у нього не потрапила вода.

Закип’ятити воду в каструлі, вимкнути вогонь, покласти шматочки печінки у воду, накрити кришкою і залишити на 60 хв.

Цибулю нарізати півкільцями, часник розчавити пласким боком ножа. Цибулю і часник підсмажити на маслі. Влити в пательню вино і випарювати алкоголь 10 хв.

Якщо здається, що печінка не приготувалася, підсмажити трохи на пательні.

Вкласти печінку у чашу блендера, додати овочі з пательні, розм’якшене масло, присмачити соком лимона, сіллю і перцем, ретельно збити.

Схожі новини