Ніжний паштет із яловичої печінки з вином та вершковим маслом
Оксамитова текстура, багатий смак із легкими винними нотками та аромат обсмаженої цибулі — цей печінковий паштет стане справжнім делікатесом на вашому столі. Ідеальний для сніданку або святкового застілля
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505939/pashtet.jpg)
- 400−450 г яловичої печінки
- 5 невеликих цибулин
- 2 зубчики часнику
- 150 г вершкового масла + 50 г — для обсмажування
- 50 мл червоного сухого вина
Печінку зачистити від плівок і нарізати шматками по 100−110 г. Кожен шматочок обгорнути харчовою плівкою так, щоб у нього не потрапила вода.
Закип’ятити воду в каструлі, вимкнути вогонь, покласти шматочки печінки у воду, накрити кришкою і залишити на 60 хв.
Цибулю нарізати півкільцями, часник розчавити пласким боком ножа. Цибулю і часник підсмажити на маслі. Влити в пательню вино і випарювати алкоголь 10 хв.
Якщо здається, що печінка не приготувалася, підсмажити трохи на пательні.
Вкласти печінку у чашу блендера, додати овочі з пательні, розм’якшене масло, присмачити соком лимона, сіллю і перцем, ретельно збити.