Передплата 2024 ВЗ

Пиріг з капустою та копченими сосисками

Рецепт

Пиріг з капустою та копченими сосисками
Пиріг з капустою та копченими сосисками

400 г борошна, 100 г верш­кового масла, 3 жовтки, 0,5 склянки молока, 1 пакетик сухих дріжджів (7 г), 1 яйце, сіль, цукор.

Для начинки: 500 г ква­шеної капусти, 250 г свіжої капусти, 300 г копчених со­сисок, 2 цибулини, 3 варені яйця, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки олії.

Дріжджі розчинити у 0,5 склянки теплої води. Всипати в миску половину просіяного бо­рошна, влити дріжджі, розміша­ти, залишити в теплі на 1 год.

Додати в тісто жовтки, сіль і трохи цукру. Влити тепле молоко, перемішати. Масло розм’якшити і додати в тісто разом із рештою борошна. Пе­рекласти тісто на присипану бо­рошном поверхню і відбивати, доки воно не прилипатиме від поверхні і рук. Покласти в мис­ку, накрити, поставити в тепло ще на 1,5 год.

Начинка. Цибулю дрібно по­сікти. Квашену та свіжу капусту тонко нарізати. Сосиски на­різати кружальцями завтовш­ки близько 0,5 см. У сотейнику розігріти олію, обсмажити ци­булю, 6−7 хв. Додати сосиски, готувати 3 хв. Додати капусту та готувати все разом ще 8 хв. Дати охолонути. Змішати ка­пусту з посіченими яйцями. За потреби посолити й поперчити.

Розігріти духовку до 180°C. Готове тісто поділити на 2 час­тини. Розкачати кожну завтовш­ки 0,5 см. Покласти один пласт у накрите змащеним пергамен­том деко, розподілити по ньому начинку, залишивши вільними краї. Накрити другим пластом і защипнути краї, змастити ледь збитим яйцем. Зробити 2−3 проколи. Випікати 35 хв.

Схожі новини