Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квашена капуста з кльоцками

Рецепт

Квашена капуста з кльоцками
Квашена капуста з кльоцками

50 г бекону або грудинки, 2 ст. ложки олії, 1 цибули­на, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1−2 ч. ложки насіння фенхелю або кмину, яловичий чи курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухо­го вина, 1−2 ч. ложки корич­невого цукру.

Для кльоцок: 280 г борош­на, 1 ст. ложка розпушувача, 0,5 ч. ложки солі, 45 г масла, 250 мл молока, 2−3 ст. ложки нарізаної зелені.

Наріжте бекон кубиками 5−7 мм, цибулю — тонкими пів­кільцями. У пательні або жаров­ні, придатній для використання в духовці, змішайте олію та бекон. Готуйте на малому вогні, щоб з бе­кону витопився жир. Збільшіть во­гонь і швидко підрум'яньте бекон. Додайте цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть капусту, пе­ремішайте та обсмажуйте 5−7 хв.

Яблуко очистіть, натріть на тертці і додайте до капусти ра­зом з цукром і фенхелем (або кмином). Залийте капусту ки­плячим бульйоном та вином. Тушкуйте без кришки 30 хв. Розігрійте духовку до 160°С. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 20−25 хв.

Галушки. Перемішайте вінчи­ком борошно, розпушувач, сіль та нарізану зелень. У сотейни­ку змішайте молоко і вершко­ве масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Пе­ремішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тіс­то на 18 частин, кожну скачайте в кульку. Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть пательню в духовку на 10 хв. Зніміть криш­ку і збільшіть температуру до 220°С. Страва готова, як тільки галушки підрум'янилися. Якщо в духовці є верхній гриль, ско­ристайтеся ним. Можна подати як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.