Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Квашені зелені помідори з капустою: хрумкий дует у банці на зиму

Хочете поєднати одразу два смаки в одному рецепті? Спробуйте заквасити зелені помідори з білокачанною капустою — це не лише смачно, а й напрочуд просто. Пікантний аромат перцю, лаврового листя та солодкуватої моркви надає овочам особливої родзинки, а квашення за кімнатної температури створює ідеальний баланс смаків. Така закуска чудово смакуватиме і на будень, і на святковому столі. Розповідаємо покроково, як приготувати хрумкий зимовий делікатес у 3-літровій банці

НА 1 БАНКУ 3 Л:

  • 1−1,3 кг білокачанної капусти
  • 1 кг зелених помідорів
  • 100 г моркви
  • 1 ч. ложка цукру
  • 60 г солі
  • 2 лаврові листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 1 л води

Замочити зелені помідори середнього розміру в холодній воді на кілька годин для того, щоб з них вийшла гіркота.

Очистити та нашаткувати капусту і натерти моркву. Змішати, всипати цукор, декілька горошин духмяного та чорного перців, додати лаврове листя.

Ретельно вимішати капусту, розминаючи її руками, щоб капуста пустила сік.

У холодну воду додати сіль з розрахунком на 1 літр води 2 ст. ложки солі, все ретельно перемішати.

На дно 3-літрової чистої банки викласти капусту з морквою, щільно утрамбовуючи, далі - помідори. Потім знову викласти капусту. Продовжувати шар за шаром до верху, останній шар має бути капустяний.

Залити банку з капустою та помідорами розсолом.

Накрити марлею, залишити за кімнатної температури на 5 днів. Щодня дерев’яною паличкою проколювати капусту до дна, щоб виходив вуглекислий газ.

Поки капуста з помідорами кваситимуться, з них витікатиме зайва рідина, тому підставити якусь ємність. Через 5 днів закрити банки поліетиленовою кришкою та зберігати в прохолодному місці або холодильнику.