Капуста із зеленими помідорами
Рецепт капусти із зеленими помідорами
НА 1 БАНКУ 3 Л:
- 1−1,3 кг білокачанної капусти
- 1 кг зелених помідорів
- 100 г моркви
- 1 ч. ложка цукру
- 60 г солі
- 2 лаврові листки
- 5 горошин чорного перцю
- 3 горошини духмяного перцю
- 1 л води
Замочити зелені помідори середнього розміру в холодній воді на кілька годин для того, щоб з них вийшла гіркота.
Очистити та нашаткувати капусту і натерти моркву. Змішати, всипати цукор, декілька горошин духмяного та чорного перців, додати лаврове листя.
Ретельно вимішати капусту, розминаючи її руками, щоб капуста пустила сік.
У холодну воду додати сіль з розрахунком на 1 літр води 2 ст. ложки солі, все ретельно перемішати.
На дно 3-літрової чистої банки викласти капусту з морквою, щільно утрамбовуючи, далі - помідори. Потім знову викласти капусту. Продовжувати шар за шаром до верху, останній шар має бути капустяний.
Залити банку з капустою та помідорами розсолом.
Накрити марлею, залишити за кімнатної температури на 5 днів. Щодня дерев’яною паличкою проколювати капусту до дна, щоб виходив вуглекислий газ.
Поки капуста з помідорами кваситимуться, з них витікатиме зайва рідина, тому підставити якусь ємність. Через 5 днів закрити банки поліетиленовою кришкою та зберігати в прохолодному місці або холодильнику.