Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бігос з ковбасками та грудинкою

Рецепт

Бігос з ковбасками та грудинкою
Бігос з ковбасками та грудинкою

8 свинячих, яловичих або курячих ковбасок для сма­ження (800 г), 200 г свиня­чої варено-копченої грудин­ки, 300 г квашеної капусти, 300 г свіжої капусти, 2 великі цибулини, 100 мл яблучного освітленого соку, 1 ст. ложка солодкої меленої паприки, 1 ч. ложка насіння кмину, сіль, перець.

Наріжте грудинку кубиками 2 см, цибулю — тонкими півкільця­ми. Обсмажте грудинку в казан­ку або каструлі з товстим дном на середньому вогоні, 5 хв. По­кладіть цибулю й обсмажуйте, помішуючи, 7 хв. Посипте па­прикою, кмином, перемішайте, зніміть з вогню. Квашену ка­пусту відтисніть від соку (якщо дуже кисла, промийте) і наріжте упоперек навпіл. Свіжу капусту нашаткуйте, потім наріжте таки­ми ж шматочками, як квашену.

Змішайте всю капусту в ка­занку з цибулею та грудинкою. Влийте яблучний сік, змішав­ши його із холодною водою у співвідношенні 1:1. Поставте на середній вогонь і, помішую­чи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і млойте 2−2,5 год, час від часу перемішуючи.

Проколіть ковбаски по всій довжині зубочисткою. Обсмажте ковбаски на сухій пательні май­же до готовності, часто пере­вертаючи. Викладіть ковбаски на капусту, трохи занурюючи їх. Прогрівайте під кришкою 10 хв. Потім ножицями наріжте ковбас­ки на середні шматочки і вмішай­те в бігос. Подавайте відразу.

Схожі новини