Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Курячі крильця у соусі барбекю: ідеальна закуска

Ароматні, соковиті й апетитно карамелізовані - ці курячі крильця стануть зіркою будь-якого столу! Завдяки маринаду з кетчупу, коричневого цукру, вустерського соусу та яблучного оцту вони набувають насиченого смаку з легкою кисло-солодкою ноткою. Ідеально підходять для вечірки або сімейної вечері!

Курячі крильця у соусі барбекю
Курячі крильця у соусі барбекю
  • 1 кг курячих крил
  • 150 мл кетчупу
  • 50 г коричневого цукру
  • 1−2 ст. ложки вустерського соусу
  • 1 ст. ложка яблучного оцту
  • сіль, чорний мелений перець

Крильця вимити, обсушити і розрізати на три частини, третій суглоб викинути.

У мисці змішати кетчуп із цукром, вустерським соусом та яблучним оцтом, додати до смаку сіль та перець. Половину соусу відставити. Другу половину вилити на крила та добре перемішати. Залишити для маринування щонайменше на 2 год.

Запікати 30−35 хв у розігрітій до 230°С духовці. Після перших 15 хв запікання перевернути крильця на інший бік.

До готових крилець подати соус окремо або перемішати їх разом.