Курячі крильця у соєвому соусі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/499151/kryltsia-v-soievomu-sousi.jpg)
- 400 г курячих крил (тільки середня частина)
- 2 см свіжого імбиру
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 1 ст. ложка китайського рисового вина
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ст. ложка олії
Імбир почистити та нарізати тонкою соломкою. Імбир можна замінити часником, і страва буде ще ароматнішою.
У воку чи пательні розігріти олію і обсмажити імбир на середньому вогні до легкої золотистості.
Викласти туди курячі крильця і обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.
Потім посипати крильця цукром і кілька разів перемішати, щоб цукор розчинився і покрив крильця з усіх боків.
Після цього додати соєвий соус і рисове вино, перемішати, щоб крильця рівномірно вкрилися соусом.
Влити у вок трохи води (приблизно 1/3 склянки), накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати крильця в соусі приблизно по 2−3 хв з кожного боку.
Готові крильця перекласти на блюдо, полити зверху соусом і за бажання посипати кунжутом.