Картопляний суп з хроном
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/498171/sup.jpg)
- 4 картоплини
- 2 середні цибулини
- 40 г вершкового масла
- 700 г курячого (овочевого) бульйону
- 250 мл вершків 20−30%
- 1 жовток
- 40 г натертого кореня хрону
- кріп, зелена цибуля
- сіль, чорний мелений перець
Очищену картоплю нарізати кубиками, цибулю — півкільцями. Покласти овочі в сотейник із вершковим маслом смажити, помішуючи, доки цибуля не стане прозорою (не обсмажувати). Залити бульйоном і варити на середньому вогні, поки картопля не стане м’якою (близько 20 хв). Збити блендером або пом’яти товкачем для картоплі.
Жовток збити вінчиком з вершками і вилити у суп, перемішати і нагріти, лише довівши до кипіння. Злегка остудити. Тепер додати свіжий натертий хрін.
Знову перемішати, приправити сіллю і перцем.
Налити в миски для супу, зверху посипати нарізаною зеленою цибулею та кропом.
Можна подати з грінками або сухариками з чорного хліба.