Суп із білих грибів
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/498169/sub-z-bilykh-hrybiv.jpg)
- 600 г білих грибів
- 4 середні картоплини
- 2 цибулини
- 1 велика морквина
- 1,5 л курячого (яловичого) бульйону
- 1 склянка вершків 12%
- зелень петрушки та кропу
- сіль, чорний мелений перець
- 50 г вершкового масла
- 20 мл олії
- французька гірчиця
У сотейнику на маслі обсмажити нарізану цибулю до золотистого кольору, додати олію і натерту на тертці моркву, смажити під кришкою 10 хв, періодично помішуючи.
Потім додати нарізані гриби (залишити кілька цілих грибочків для прикрашання).
Гриби розрізати вздовж і смажити під кришкою 20 хв. Додати вершки, чорний мелений перець, сіль. У курячому бульйоні зварити нарізану кубиками картоплю. Влити в бульйон із картоплею вміст сотейника.
Відкладені для прикрашання гриби розрізати уздовж і обсмажити на маслі з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Розлити ароматний суп у тарілки, додати нарізану зелень, смажені гриби викласти зверху. Для пікантнішого смаку можна приправити суп ложкою французької гірчиці.