Передплата 2024 ВЗ

Суп із білих грибів

Рецепт

Суп із білих грибів
Суп із білих грибів
  • 600 г білих грибів
  • 4 середні картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 велика морквина
  • 1,5 л курячого (яловичого) бульйону
  • 1 склянка вершків 12%
  • зелень петрушки та кропу
  • сіль, чорний мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 20 мл олії
  • французька гірчиця

У сотейнику на маслі обсмажити нарізану цибулю до золотистого кольору, додати олію і натерту на тертці моркву, смажити під кришкою 10 хв, періодично помішуючи.

Потім додати нарізані гриби (залишити кілька цілих грибочків для прикрашання).

Гриби розрізати вздовж і смажити під кришкою 20 хв. Додати вершки, чорний мелений перець, сіль. У курячому бульйоні зварити нарізану кубиками картоплю. Влити в бульйон із картоплею вміст сотейника.

Відкладені для прикрашання гриби розрізати уздовж і обсмажити на маслі з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Розлити ароматний суп у тарілки, додати нарізану зелень, смажені гриби викласти зверху. Для пікантнішого смаку можна приправити суп ложкою французької гірчиці.

Схожі новини