Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пляцок «Піна колада»

Рецепт

Пляцок «Піна колада»
Пляцок «Піна колада»

Бісквіт: 3 яйця, дрібка солі, ½ склянки цукру, ½ склянки пшенич­ного борошна, 1/3 склянки картопля­ного крохмалю, 1 ч. ложка розпушу­вача, 1 ст. ложка води.

Кокосове безе: 4 білки, ¾ склян­ки цукру, 1 ст. ложка картопляного крохмалю, 200 г кокосової стружки.

Крем-пудинг: 1 банка ананаса (приблизно 400 г), 1 склянка сиропу з-під ананасів, ½ склянки молока, 4 ст. ложки цукру, 4 жовтки, 1 пудинг (40 г) ванільний або вершковий (без цукру), 200 г вершкового масла.

Бісквіт. Відокремити білки від жовтків і збити їх з дрібкою солі. Потім порціями всипати цукор і збивати до утворення міцної блискучої піни. Додати жовтки і перемішати. Всипати борошно і розпу­шувач, влити воду і тепер акуратно, але ретельно перемішати ложкою. Пере­класти на деко (23×33 см), застелене па­пером для випікання. Випікати при 1800С близько 30 хв.

Кокосове безе. Білки збити із сіллю, поступово додаючи цукор, до густої і блискучої піни. Всипати стружку і карто­пляний крохмаль, ретельно перемішати. Перекласти на деко і випікати при 1700С близько 30 хв.

Крем-пудинг. Ананас нарізати кубика­ми. Сироп налити у склянку і, якщо вона не повна, долити водою, перелити у ка­струлю, додати цукор і довести до кипін­ня. Молоко змішати з пудингом і жовтка­ми, залити киплячим сиропом, постійно помішуючи, варити до загустіння. Гото­вий пудинг охолодити. М’яке вершкове масло збити на найвищій швидкості мік­сера майже до білого кольору (близько 10 хв), потім, не припиняючи змішувати, ложкою додавати пудинг і перемішувати до однорідності. Готовий пудинг змішати з подрібненим ананасом. Викласти крем на бісквіт, розрівняти і покрити кокосо­вим безе. Залишити в холодильнику на кілька годин.

Схожі новини