Передплата 2024 «Добра кухня»

Ажурна макова паска

Рецепт

Ажурна макова паска
Ажурна макова паска

ДЛЯ ОПАРИ:

  • 160 мл молока
  • 20 г свіжих пресованих дріжджів
  • 50 г пшеничного борошна

ДЛЯ ТІСТА:

  • опара
  • 80 г жовтків
  • 70 г цукру
  • ¼ ч. ложки солі
  • 350 г борошна
  • 75 мл води
  • 80 г вершкового масла

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 100 г маку
  • 75 г цукру
  • 1 білок

Опара. Розчинити дріжджі в молоці, додати борошно і цукор, перемішати до однорідності. Накрити, залишити на 1 год, до збільшення об'єму і появи бульбашок.

Тісто. У чаші комбайна змішати опару, борошно, жовтки, цукор, сіль, борошно та замісити тісто. Залишити його на пів години у чаші. Додати воду та вимісити до однорідного стану.

Додати м’яке масло й ще раз вимісити до гладкості.

Сформувати з тіста кулю, покласти у миску, накрити і залишити на 2 год.

Тісто, що підійшло, викласти на стіл і розтягнути на квадрат або прямокутник, скласти втричі. І ще раз утричі. І так ще двічі - розтягнути та скласти. Покласти тісто назад у миску і залишити ще на 1,5 год.

Начинка. Мак розмолоти в кавомолці із цукром.

Додати білок і перемішати.

Тісто розділити навпіл.

Кожну половину розтягнути руками на прямокутник, зверху рівномірно розкласти макову начинку і згорнути в рулет. Защипати краї, скласти рулет навпіл і викласти заготовки у форми згинами догори.

Форми заповнювати не більше ніж на третину.

Форми накрити та залишити на 1,5 год у теплому місці.

Паски змастити жовтком і випікати у завчасно розігрітій до 180°С духовці 30−40 хв. Якщо верх буде надто рум’янитися, накрити паски мокрим папером для випікання та знизити температуру до 160°С.

Схожі новини