Ажурна макова паска
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/488142/makova-paska.jpg)
ДЛЯ ОПАРИ:
- 160 мл молока
- 20 г свіжих пресованих дріжджів
- 50 г пшеничного борошна
ДЛЯ ТІСТА:
- опара
- 80 г жовтків
- 70 г цукру
- ¼ ч. ложки солі
- 350 г борошна
- 75 мл води
- 80 г вершкового масла
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 100 г маку
- 75 г цукру
- 1 білок
Опара. Розчинити дріжджі в молоці, додати борошно і цукор, перемішати до однорідності. Накрити, залишити на 1 год, до збільшення об'єму і появи бульбашок.
Тісто. У чаші комбайна змішати опару, борошно, жовтки, цукор, сіль, борошно та замісити тісто. Залишити його на пів години у чаші. Додати воду та вимісити до однорідного стану.
Додати м’яке масло й ще раз вимісити до гладкості.
Сформувати з тіста кулю, покласти у миску, накрити і залишити на 2 год.
Тісто, що підійшло, викласти на стіл і розтягнути на квадрат або прямокутник, скласти втричі. І ще раз утричі. І так ще двічі - розтягнути та скласти. Покласти тісто назад у миску і залишити ще на 1,5 год.
Начинка. Мак розмолоти в кавомолці із цукром.
Додати білок і перемішати.
Тісто розділити навпіл.
Кожну половину розтягнути руками на прямокутник, зверху рівномірно розкласти макову начинку і згорнути в рулет. Защипати краї, скласти рулет навпіл і викласти заготовки у форми згинами догори.
Форми заповнювати не більше ніж на третину.
Форми накрити та залишити на 1,5 год у теплому місці.
Паски змастити жовтком і випікати у завчасно розігрітій до 180°С духовці 30−40 хв. Якщо верх буде надто рум’янитися, накрити паски мокрим папером для випікання та знизити температуру до 160°С.