Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліниві голубці на пательні

Рецепт

Ліниві голубці на пательні
Ліниві голубці на пательні
  • 50 г рису
  • 250 мл води
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 5 ст. ложок олії
  • 400 г білокачанної капусти
  • 500 г м’ясного фаршу
  • 1 варене яйце
  • 200 г сметани
  • 200 г томатної пасти
  • сіль, перець — до смаку

У 150 мл підсоленої киплячої води варити рис на малому вогні під кришкою 10 хв. Відкинути на сито і дати охолонути.

У пательні в 2 ст. ложки олії злегка підрум'янити посічену цибулю. Додати натерту моркву. Смажити, помішуючи, 5 хв. Додати нашатковану капусту і перемішати.

Влити 100 мл води, довести до кипіння і тушкувати під кришкою на малому вогні 30 хв.

М’ясний фарш змішати з подрібненим яйцем, охололим рисом, тушкованими овочами. Посолити і поперчити, перемішати.

З маси сформувати голубці змоченими холодною водою руками.

У великій пательні нагріти решту олії і обсмажити голубці на сильному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.

Сметану змішати із томатною пастою. Посолити і поперчити. Залити обсмажені ліниві голубці в пательні, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 40 хв.

Схожі новини