Ліниві голубці на пательні
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/487320/linykiv-holubtsi.jpg)
- 50 г рису
- 250 мл води
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 5 ст. ложок олії
- 400 г білокачанної капусти
- 500 г м’ясного фаршу
- 1 варене яйце
- 200 г сметани
- 200 г томатної пасти
- сіль, перець — до смаку
У 150 мл підсоленої киплячої води варити рис на малому вогні під кришкою 10 хв. Відкинути на сито і дати охолонути.
У пательні в 2 ст. ложки олії злегка підрум'янити посічену цибулю. Додати натерту моркву. Смажити, помішуючи, 5 хв. Додати нашатковану капусту і перемішати.
Влити 100 мл води, довести до кипіння і тушкувати під кришкою на малому вогні 30 хв.
М’ясний фарш змішати з подрібненим яйцем, охололим рисом, тушкованими овочами. Посолити і поперчити, перемішати.
З маси сформувати голубці змоченими холодною водою руками.
У великій пательні нагріти решту олії і обсмажити голубці на сильному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.
Сметану змішати із томатною пастою. Посолити і поперчити. Залити обсмажені ліниві голубці в пательні, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 40 хв.