Передплата 2024 «Добрий господар»

Бутерброди з печерицями

Рецепт

Бутерброди з печерицями
Бутерброди з печерицями
  • 300 г середніх або великих печериць
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • 2 дрібки солі
  • 2 ст. ложки олії
  • 2 скибки хліба
  • 2 ст. ложки майонезу або сметани
  • 2 стебла зеленої цибулі

Печериці промити від бруду і пилу. Нарізати кожен гриб пластинками, щоб були і капелюшок, і ніжка. Викласти їх у глибоку миску, всипати сіль і влити соєвий соус. Акуратно перемішати, щоб нарізка грибів покрилася соєвим соусом. За бажання можна доповнити її спеціями або приправами без солі.

Влити на пательню олію, прогріти її і обсмажити печериці 3−4 хв з одного боку до рум’яності. Пам’ятати, що гриби спершу випустять сік і лише після випаровування почнуть обсмажуватися. Перевернути нарізку на інший бік і обсмажувати ще 2−3 хв — до рум’яності. Гриби зменшаться у розмірі вдвічі.

Скибочки хліба розрізати навпіл. Змастити їх майонезом або сметаною, іншим густим білим соусом, несолодкою сирною масою чи плавленим сиром.

Акуратно викласти зверху обсмажені скибочки печериць, присипати зверху посіченою зеленню. Подавати бутерброди відразу, поки грибна нарізка соковита.

Схожі новини