Теплий салат з куркою, перцем і помідорами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/486982/teplyi-salat-z-kurkoiu.jpg)
- 400 г курячого філе
- 1 болгарський перець
- 300 г помідорів
- 1 пучок листя салату
- 1 ст. ложка кунжуту
- 50 мл соєвого соусу
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту
- 2−3 гілочки свіжого кропу
- 1/3 ч. ложки солі
- 1 дрібка меленого перцю
Нарізати куряче філе тонкими пластинками завтовшки 5−7 мм.
Викласти куряче філе в миску. Додати сіль, чорний перець та соєвий соус. Перемішати. Залишити куряче м’ясо маринуватися на 10−20 хв.
Обсмажити замариноване філе куряче на оливковій олії до рум’яності з одного боку, близько 5−7 хв. Перевернути шматочки курячого м’яса і смажити ще 5 хв.
Солодкий перець нарізати невеликими шматочками довільної форми.
На олії, що залишилася після обсмажування філе, злегка обсмажити солодкий перець упродовж 3 хв, постійно помішуючи.
Листя салату вимити, обсушити, порвати руками на великі шматочки і викласти на тарілку для подачі.
Викласти помідори, нарізані невеликими часточками. Зверху — шматочки печеного перцю. На овочі розкласти ще теплі шматочки курячого м’яса.
Прикрасити салат зеленню кропу і полити бальзамічним оцтом.
Посипати салат кунжутом.