Передплата 2024 ВЗ

Теплий салат з макаронами, грибами та овочами

Рецепт

Теплий салат з макаронами, грибами та овочами
Теплий салат з макаронами, грибами та овочами
  • 200 г макаронів
  • 100 г помідорів чері
  • 8 печериць
  • 1 пучок листового салату
  • 3 гілочки свіжого базиліку
  • 1 червона цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 дрібка солі
  • 1 дрібка меленої суміші перців
  • 1 перець чилі
  • 1 ст. ложка олії

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка лимонного соку

Можна використати будь-які короткі макарони — пір'я, спіральки, фарфале.

Зварити їх аль денте (до напівготовності) у підсоленій воді. Злегка остудити.

Печериці почистити, розрізати на 4 частини та обсмажити на олії до золотистого кольору. Приправити сіллю і перцем.

Нарізати помідори четвертинками, цибулю — півкільцями, часник і пекучий перець дрібно посікти, порвати руками листовий салат. Змішати олію, найкраще з виноградних кісточок, із лимонним соком. З'єднати макарони, обсмажені гриби й овочі. Акуратно перемішати. Викласти на пласке блюдо, полити заправкою, прикрасити листочками базиліку і подавати.

Схожі новини