Теплий салат з макаронами, грибами та овочами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/486981/teplyi-salat.jpg)
- 200 г макаронів
- 100 г помідорів чері
- 8 печериць
- 1 пучок листового салату
- 3 гілочки свіжого базиліку
- 1 червона цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 дрібка солі
- 1 дрібка меленої суміші перців
- 1 перець чилі
- 1 ст. ложка олії
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 2 ст. ложки олії
- 1 ст. ложка лимонного соку
Можна використати будь-які короткі макарони — пір'я, спіральки, фарфале.
Зварити їх аль денте (до напівготовності) у підсоленій воді. Злегка остудити.
Печериці почистити, розрізати на 4 частини та обсмажити на олії до золотистого кольору. Приправити сіллю і перцем.
Нарізати помідори четвертинками, цибулю — півкільцями, часник і пекучий перець дрібно посікти, порвати руками листовий салат. Змішати олію, найкраще з виноградних кісточок, із лимонним соком. З'єднати макарони, обсмажені гриби й овочі. Акуратно перемішати. Викласти на пласке блюдо, полити заправкою, прикрасити листочками базиліку і подавати.