Передплата 2024 ВЗ

Тайський смажений салат з яловичиною

Рецепт

Тайський смажений салат з яловичиною
Тайський смажений салат з яловичиною
  • 150 г яловичини
  • 3 дрібні помідори
  • 1 свіжий огірок
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 дрібка цукру
  • сіль, перець — до смаку
  • 2 ст. ложки олії
  • 2 гілочки петрушки
  • 1 ст. ложка соку лимона

Яловичину сполоснути і просушити, зняти обов’язково всі прожилки та плівку. Нарізати м’ясо тонкими довгими смужками.

Цибулину нарізати півкільцями, солодкий перець — смужками. Перець можна взяти різних кольорів, так вийде ще оригінальніше й красивіше.

Свіжий огірок середнього розміру нарізати пластинами, потім — смужками.

Пательню розігріти, влити олію і викласти спершу яловичину. Швидко обсмажити до рум’яної скоринки, помішуючи, 3−4 хв.

Після цього додати в пательню цибулю і перець, смажити ще 3−4 хв, помішуючи. Тепер перекласти на пательню нарізані огірки. Влити соєвий соус у пательню, додати сіль і перець. Сюди ж вичавити сік лимона, додати дрібку цукру, за бажання — дрібку гострого перцю. Добре все перемішати, зробити вогонь максимальним і обсмажити кілька хвилин, постійно помішуючи.

Нарізати часточками помідори, скласти в миску, додати дрібно нарізаний часник і посічену петрушку.

Перекласти вміст пательні у салатник.

Дуже швидко перемішати і відразу ж подавати до столу.

Схожі новини