Салат з буряком, апельсином і козячим сиром
Рецепт
- 2 буряки,
- 1 апельсин,
- 100 г козячого сиру,
- 2 ст. ложки зелені петрушки,
- 1 пучок молодого листя буряка (або будь-якого листового салату),
- 1 ст. ложка білого винного оцту (можна замінити на яблучний),
- 2 ст. ложки оливкової олії, цукор, сіль, перець мелений — до смаку.
Зварити буряк до готовності або запекти в духовці. Після охолодження очистити від шкірки, нарізати дуже тонкими скибочками і викласти на тарілку.
Почистити апельсин від шкірки та розрізати на шматочки, залишки соку зібрати в посудину.
Козячий сир розім'яти виделкою, сформувати невеликі кульки і обваляти в дрібно нарізаній петрушці.
Приготувати заправку: в окремій посудині змішати оливкову олію, залишений апельсиновий сік, винний оцет, також додати дрібку цукру, солі та перцю. Полити буряк заправкою і залишити на кілька хвилин. Подавати зі шматочками апельсина, кульками сиру та молодим листям буряка (або будь-яким доступним листям салату).
За бажання всі інґредієнти можна змішати та ще раз полити соусом.