Передплата 2024 ВЗ

Салат з буряком, апельсином і козячим сиром

Рецепт

Салат з буряком, апельсином і козячим сиром
Салат з буряком, апельсином і козячим сиром
  • 2 буряки,
  • 1 апельсин,
  • 100 г козячо­го сиру,
  • 2 ст. ложки зелені петрушки,
  • 1 пучок молодого листя буряка (або будь-якого листового салату),
  • 1 ст. ложка білого винного оцту (можна замінити на яблучний),
  • 2 ст. ложки оливкової олії, цукор, сіль, перець мелений — до смаку.

Зварити буряк до готовності або за­пекти в духовці. Після охолодження очистити від шкірки, нарізати дуже тон­кими скибочками і викласти на тарілку.

Почистити апельсин від шкірки та розрізати на шматочки, залишки соку зі­брати в посудину.

Козячий сир розім'яти виделкою, сформувати невеликі кульки і обваляти в дрібно нарізаній петрушці.

Приготувати заправку: в окремій по­судині змішати оливкову олію, залише­ний апельсиновий сік, винний оцет, та­кож додати дрібку цукру, солі та перцю. Полити буряк заправкою і залишити на кілька хвилин. Подавати зі шматочками апельсина, кульками сиру та молодим листям буряка (або будь-яким доступ­ним листям салату).

За бажання всі інґредієнти можна змі­шати та ще раз полити соусом.

Схожі новини