Тушкована капуста з квасолею
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484984/kapusta-z-kvasoleiu.jpg)
- 500 г білокачанної капусти,
- 400 г консервованої або вареної квасолі,
- 1 велика морквина,
- 1 велика ріпчаста цибулина,
- 2 ст. ложки олії,
- 2 лаврові листки,
- 2 ст. ложки томатної пасти,
- 2 дрібки посіченої петрушки,
- сіль і чорний перець — до смаку,
- 1 дрібка цукру,
- 1 зубчик часнику,
- 150 мл води.
Обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на грубій тертці моркву на середньому вогні 8−10 хв, до м’якості та золотистого кольору.
Додати тонко нашатковану капусту, лаврове листя, 1−2 дрібки солі та меленого чорного перцю. Щоб трохи прискорити процес приготування, нарізану капусту можна заздалегідь пом’яти руками, щоб вона пустила сік.
Добре все перемішати, прикрити кришкою пательню і, періодично помішуючи, тушкувати овочі на невеликому вогні 15−20 хв, поки капуста не стане м’якою.
Потім додати томатну пасту. Перемішати і обсмажувати ще 1−2 хв. Влити воду. Перемішати і довести суміш до кипіння. Додати консервовану або варену квасолю (без рідини) і млоїти суміш під кришкою на невеликому вогні ще 3 хв.
Додати до смаку ще трохи солі, цукру, меленого чорного перцю і 1 невеликий дрібно нарізаний зубчик часнику. Перемішати і тушкувати ще 1−2 хв.
Вимкнути вогонь і присипати страву дрібно нарізаною петрушкою.
Можна відразу подавати до столу, або через 5−10 хв, щоб страва настоялася.