Передплата 2024 «Добра кухня»

Тушкована капуста з квасолею

Рецепт

Тушкована капуста з квасолею
Тушкована капуста з квасолею
  • 500 г білокачанної капусти,
  • 400 г консервованої або вареної квасолі,
  • 1 велика морквина,
  • 1 велика ріпчаста цибулина,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 2 лаврові листки,
  • 2 ст. ложки томатної пасти,
  • 2 дрібки посіченої петрушки,
  • сіль і чорний перець — до смаку,
  • 1 дріб­ка цукру,
  • 1 зубчик часнику,
  • 150 мл води.

Обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на грубій тертці моркву на се­редньому вогні 8−10 хв, до м’якості та золотистого кольору.

Додати тонко нашатковану капусту, лаврове листя, 1−2 дрібки солі та ме­леного чорного перцю. Щоб трохи при­скорити процес приготування, нарізану капусту можна заздалегідь пом’яти ру­ками, щоб вона пустила сік.

Добре все перемішати, прикрити кришкою пательню і, періодично помі­шуючи, тушкувати овочі на невеликому вогні 15−20 хв, поки капуста не стане м’якою.

Потім додати томатну пасту. Пере­мішати і обсмажувати ще 1−2 хв. Влити воду. Перемішати і довести суміш до ки­піння. Додати консервовану або варену квасолю (без рідини) і млоїти суміш під кришкою на невеликому вогні ще 3 хв.

Додати до смаку ще трохи солі, цу­кру, меленого чорного перцю і 1 неве­ликий дрібно нарізаний зубчик часнику. Перемішати і тушкувати ще 1−2 хв.

Вимкнути вогонь і присипати страву дрібно нарізаною петрушкою.

Можна відразу подавати до столу, або через 5−10 хв, щоб страва настоя­лася.

Схожі новини